Επεισόδια με τα ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα - Πέντε τραυματίες και συλλήψεις

Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν μέλη των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Τρεις οι συλλήψεις, πέντε οι τραυματίες από την καταστολή. Φωτορεπόρτερ ο ένας από τους τραυματίες. Αύριο η δίκη των συλληφθέντων. Κάλεσμα συμπαράστασης από τη ΛΑΕ την ίδια ώρα στην Ευελπίδων.

Από το πρωί της Τετάρτης, κινήματα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, βρίσκοντας μπροστά τους διμοιρίες των ΜΑΤ. Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση, ενώ μέλη συλλογικοτήτων και στελέχη της ΛΑΕ συγκεντρώθηκαν στην οδό Θεμιστοκλέους.

Εκεί, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για τρεις συλλήψεις. Πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, ο ένας εξ αυτών φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις.

Η ΛΑΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου είχαν οδηγηθεί τα μέλη της. Για λίγη ώρα λόγω της συγκέντρωσης είχε μπλοκάρει το ρεύμα της καθόδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Κηφισίας, η Μεσογείων, αλλά και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ κατήγγειλε τα γεγονότα χαρακτηρίζοντας «αναίτια» την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των συγκεντρωθέντων .

«Με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή, μεταξύ άλλων, μιας λαϊκής κατοικίας 71 τ.μ. Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών όπως και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Κάλεσμα στην Ευελπίδων

Την ίδια στιγμή η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15/3 στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

"Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο αύριο Πέμπτη 15/3 στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Λαϊκή Ενότητα και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο και καλούν αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 12 το μεσημέρι) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων" αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Καταγγελία απο την Ευρωομάδα Αριστεράς

Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η άνευ προηγουμένου βιαιότητα της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο πολλοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Αυτό είναι επαίσχυντο και καταγγέλεται από εμάς. 

Επίσης στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε πλήρως τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

Νίκος Χουντής, Λαϊκή Ενότητα

Sabine Losing, Die Linke, Γερμανία

Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη

Νεοκλής Συλικιώτης, ΑΚΕΛ

Marina Albiol, Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας

Joao Ferreira, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας

Joao Pimenta Lopez, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας

Miguel Viegas, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας

Lidia Maria Senra Rodriguez, Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας, Ισπανία

Luke Ming Flanagan, Ανεξάρτητος, Ιρλανδία

Stefan Eck, Ανεξάρτητος, Γερμανία

Younous Omarjee, Γαλλία

Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος,  ο πρόεδρος Μάριος Λώλος είπε ότι ο συνάδελφός του «έχει φάει συνειδητά κλοπιά στον αυχένα από αστυνομικό. Πάλι τα γκλοπ πέφτουν σε λειτουργούς του Τύπου. Πρέπει να βρει τρόπο η ηγεσία να μαζέψει αυτούς τους αστυνομικούς»

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του επικεφαλής των φωτορεπόρτερ:

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ 14-3-2018

Μονάχα για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη βία τραβά

Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;

Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος είναι τώρα στο νοσοκομείο και στεκόμαστε όλοι δίπλα του αλληλέγγυοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μάριος Λώλος

 

Πηγή: thepressproject.gr