Εντοπίστηκε το σώμα του αγνοούμενου 23χρονου Mahir Mete Kul

Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις στο ποτάμι του Έβρου εντοπίστηκε το σώμα του Mahir Mete Kul, γιού της Ünzile Araz, η οποία είναι μέλος του συλλόγου γονέων πολιτικών κρατουμένων TAYAD.

Ο Mahir Mete σπούδαζε μηχανικός υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent. Εξαιτίας της συμμετοχής του σε οργάνωση μαθητών στα Λύκεια ο Mete προφυλακίστηκε και πέρασε 10 μήνες σε δύο διαφορετικές φυλακές όπου και βασανίστηκε. Όταν αποφυλακίστηκε εκδόθηκε εναντίον του απαγορευτικό εξόδου από τη χώρα. Την Κυριακή 24 Μαρτίου αποφάσισε να περάσει τα σύνορα κυνηγημένος από το κυβέρνηση του Ερντογαν περνώντας σε ένα φουσκωτό με έναν φίλο του και τον διακινητή το ποτάμι του Έβρου. Ο Mahir Mete ήθελε να βρει την μητέρα του και να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελλάδα. Τo φουσκωτό πήρε νερό και ο Mahir Mete παρασύρθηκε από το ποτάμι. Τα ίχνη του χάθηκαν από εκείνη την ημέρα. Η μητέρα του Unzile Araz  έκανε εκκλήσεις να συνεχιστούν οι έρευνες ζητώντας να βρεθεί ο γιός της σε όποια κατάσταση και αν βρισκόταν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σώμα του εντόπισαν τούρκοι ψαράδες και ειδοποίησαν την ελληνική πλευρά. 

«Η αντίσταση μας, η αλληλεγγύη μας και η υπεράσπιση μας, μας έφεραν τη σορό του Mahir Mete Kul. Ως αποτέλεσμα των πιέσεων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα και της δημοσιοποίησης του θέματος, βρέθηκε το παιδί μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του Τουρκικό Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδος

«Ο γιος μου να είναι η αρχή, οι άνθρωποι να μην πεθαίνουν στη σιωπή» είχε πει η μητέρα του μιλώντας στο alterthess.gr. 

Η πολιτική των κλειστών συνόρων που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί ακόμη ένας νεαρός πρόσφυγας για τον οποίο η μητέρα του αγωνίστηκε να μην προστεθεί απλώς στον μεγάλο αριθμό των αγνοούμενων προσφύγων, να μην πεθάνει στην σιωπή.