Ένταση με ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά του Airbnb στο Κουκάκι (βίντεο)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Κουκάκι της Αθήνας όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε σε πορεία κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στέγασης που προκαλούνται λόγω του Airbnb.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κάτοικος της περιοχής Silena Triviza, «Πριν λίγα λεπτά συνέβη κάτι πρωτοφανές στην γειτονία. Λόγω σοβαρού προβλήματος με το Airbnb συνηθίζεται τελευταία να συμβαίνουν πορείες κάτω από το σπίτι μου, από νέα παιδιά της γειτονιάς. Σήμερα όμως, σε μια ειρηνική διαδήλωση παιδιών γύρω στα 20, από αυτές που είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων μας, βρέθηκαν από το πουθενά άντρες των ΜΑΤ(;;) και όχι απλά τους κυνήγησαν αλλά, μπροστά στα μάτια μας, στο πιο κεντρικό σημείο του Κουκακίου, πέταξαν επάνω τους καρέκλες, κρότους λάμψης και δακρυγόνα.

Επειδή φώναζαν κατά αυτού που τους(μας) αναγκάζει να πληρώνουμε 500 ευρώ για ένα σπίτι 30 τετραγωνικών στην γειτονιά που μεγαλώσαμε.

Ειρηνικά.

Στους δρόμους που μεγάλωσαν.

Τέλος, αφού δεν τους έφτασε η τρομοκρατία των αρχών, έπιασαν δυο παιδιά και τα έσπασαν στο ξύλο.

Ευτυχώς όμως που δίπλα στο σπίτι μου έχω αστυνομικό τμήμα και πρέπει να νιώθω ασφαλής, ε;».

Παράλληλα στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο που δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται απρόκλητα και να προσαγάγουν έναν διαδηλωτή. Στο βίντεο ακούγονται οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την δράση των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει ο χρήστης του διαδικτύου που ανήρτησε το βίντεο C.Kasdaglis «Ντοκουμέντο από τη βίαιη επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτές στο Κουκάκι, σε κινητοποίηση για την Airbnb. Ατυχώς πολλά ΜΜΕ παρουσιάζουν το περιστατικό ως επίθεση αντιεξουσιαστών στο AT Ακροπόλεως. Ενδιαφέρον παρουσιάζει & ο τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν».

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για «επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με δύο αστυνομικούς να τραυματίζονται».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, «νωρίτερα πραγματοποιούνταν μια πορεία στο Κουκάκι ενάντιο στο Airbnb. Άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς το ΑΤ Ακροπόλεως και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν απ' έξω, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 νοσοκομείο.  Για τα επεισόδια, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή».

*Φωτογραφία αρχείου