Ένταση, χημικά και τραυματισμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Ειρηνοδικείο Αθηνών πρώτη μέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών, καθώς οι συμβολαιογράφοι στην Αθήνα ανέστειλαν την αποχή τους. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ομάδες πολιτών και συλλογικότητες που προσπάθησαν να ματαιώσουν τον δημόσιο πλειστηριασμό.

Κατά την διάρκεια των συμπλοκών η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών εντός του κλιεστού χώρου στο κτήριο της οδού Λουκάρεως, υπήρξαν τρεις τραυματίες  και ένας εξ αυτών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα ΜΑΤ απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου μην επιτρέποντας στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του ΠΑΜΕ και άλλων συλλογικοτήτων να μπουν στο κτίριο.

Οι δύο πρώτοι γύροι της διαδικασίας ήταν προγραμματισμένοι για τις 10 το πρωί και τις 12 το μεσημέρι ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην Ακαδημίας, όπου διεξάγεται ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Ένταση σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια και έξω από το γραφείο της προέδρου των Συμβολαιογράφων Ιωάννας Χρουσαλά-Μπιλίση στην Αριστοτέλους  μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.