Ελεύθεροι και οι άλλοι δύο αγωνιστές της Ιερισσού

Χαλκιδική

Ελεύθεροι μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης αφέθηκαν σήμερα και οι άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που βρίσκονταν προφυλακισμένοι  στις φυλακές Διαβατών. Πρόκειται για τον Γιάννη Σταθώρη και Δημήτρη Ιωάννου που είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο  κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές.

Την απόφαση αυτή πήρε η ανακρίτρια Χαλκιδικής μετά από αίτηση των συνηγόρων τους και θετική γνωμοδότηση και της εισαγγελίας. Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελίας ήταν ομόφωνη.  

Στους δύο κατοίκους της Ιερισσού τέθηκαν περιοριστικοί όροι εξόδου από την χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου αποφυλακίστηκαν οι  δύο πρώτοι από τους τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που βρίσκονταν προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών.

Στην Ιερισσό οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα, έχει στηθεί γλέντι χαράς ενώ ο κόσμος συγκεντρωμένος στην πλατεία, υποδέχτηκε τους δύο αγωνιστές στο χωριό.

Πηγή βίντεο: antigoldgreece