Εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια

Σε μια εκτεταταμένη επιχείρηση δεκάδες άνδρες της αστυνομίας εκκένωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες περισσότερα από 100 άτομα προσήχθησαν.

Τα δύο από αυτά, όπου διέμεναν σχεδόν όλοι, ήταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Παράλληλα, σε άλλο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου προσήχθησαν τρία άτομα, ενώ το τέταρτο στην οδό Φωτήλα ήταν άδειο.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. διεξήχθησαν και έλεγχοι για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ δήλωνε από τις αρχές του Αυγούστου ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ούτως ώστε σταδιακά να καθιερωθεί η παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενώ το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο εκκένωσης όλων των κατειλημμένων κτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχη εκτεταμένη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2016 όπου και εκκενώθηκαν τρεις καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών ενώ πραγματοποιήθηκαν 100 προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων.