Εισβολή των νεοναζί σε σχολείο της Σταυρούπολης-Κατέβασαν πανό, έγραψαν φασιστικά συνθήματα

Την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής τη νύχτα της 13 Μαΐου στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς και η γενική συνέλευση της Ε` ΕΛΜΕ ζητώντας την καταδίκη και την απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι χρυσαυγίτες κατέβασαν πανό των αριστερών παρατάξεων έγραψαν συνθήματα όπως «Έξω τα κομμούνια από τα σχολεία» και «Όχι στον μαρξιστικό προσηλυτισμό» με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής και τα ναζιστικά σύμβολα. Να σημειωθεί ότι η εισβολή των νεοναζι έγινε μία μέρα πριν τις εκλογές των καθηγητών-τριών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ε΄ΕΛΜΕ 

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με απροκάλυπτο θράσος παρεμβαίνουν στις εκλογικές διαδικασίες της Ε΄ΕΛΜΕ για εκλογή αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Μπήκαν νύχτα στον αύλειο χώρο του 1ου Γ/Σ Σταυρούπολης, όπου σήμερα γίνονται εκλογές και Γ.Σ. και κατέβασαν όλα τα πανό της Αγωνιστικής Παρέμβασης και των άλλων αριστερών παρατάξεων. Αποκαλύπτοντας τις προθέσεις κατά των αριστερών, έγραψαν συνθήματα, όπως «Έξω τα κομμούνια από τα σχολεία» και ναζιστικά σύμβολα με την επωνυμία της Χ.Α. Το ίδιο έκαναν και την περίοδο των εθνικιστικών καταλήψεων με τη στοχοποίηση αριστερών καθηγητών.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά όχι μόνο ότι δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, αλλά είναι εχθροί των εργαζομένων, των σωματείων και των διεκδικήσεων τους.
Οι Παρεμβάσεις δε πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητα τα χτυπήματα των φασιστών.
Αποκαταστήσαμε τα πανό μας που οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής εξαφάνισαν.
Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν το ναζιστικό μόρφωμα  της Χ.Α.
Να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των βάρβαρων μέτρων Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφαλαίου που όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν  και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ και στρώνουν το έδαφος στη Χρυσή Αυγή.