Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Γιάννης Σπανός

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σπανός, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες σε ηλικία 85 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και στους θαυμαστές του.

Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας στις 26 Ιουλίου 1934, όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκατέλειψε τη Νομική και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου έπαιξε πιάνο σε μπουάτ, γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά. Εισήλθε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι» και πρωτοστάτησε στα μουσικά δρώμενα από το 1965 έως και τη δεκαετία του '90, γράφοντας αναρίθμητα κομμάτια για το ρεύμα του Νέου Κύματος.

Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ.ά.) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ.ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες.