ΕΔΕ για τις ρατσιστικές δηλώσεις Μπαλάσκα

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας προχώρησε σε ρατσιστικές δηλώσεις σχολιάζοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΙ την επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια που είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων προσφύγων και μεταναστών. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια». Συμπλήρωσε μάλιστα πως  ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μία «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα».