Δίκη Λάκκος Καρατζά-μέρα 3η: Ολοκληρώθηκε χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στην τρίτη δικάσιμο της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή στις 12 Μαϊου του 2013 κατά την μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων αλλά και άλλοι κάτοικοι της Μ. Παναγιάς και της Ιερισσού δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους να εμπλέκεται στα επεισόδια στο βουνό ενώ παράλληλα υποβάθμισαν την ένταση και την έκταση των γεγονότων.

Από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι τα όσα συνέβησαν την ημέρα της διαμαρτυρίας των εκατοντάδων κατοίκων στο σημείο Λάκκος Καρατζά δεν ήταν μια βίαιη οργανωμένη επίθεση, έτσι όπως περιγράφεται στην δικογραφία, αλλά ένα στιγμιαίο γεγονός για το οποίο δεν κατατέθηκε κανένα στοιχείο που να ενοχοποιεί τους κατηγορουμένους. Σήμερα κατέθεσε μεταξύ άλλων και ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε δηλώνοντας ότι δεν αναγνώρισε κάποιον από τους κατηγορούμενους ως παρόντα στα γεγονότα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν, επίσης, κάτοικοι της περιοχής για περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μήνα Μαΐου έως και την 25η Αυγούστου του 2013 στην περιοχή του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού. Τα περιστατικά αυτά αφορούν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε ένα κατάστημα στην Ιερισσό. Όλοι τους έκαναν λόγο για ένα κλίμα έντασης που επικρατούσε την περίοδο εκείνη και με βεβαιότητα δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν κανέναν κατηγορούμενο να εμπλέκεται στα γεγονότα αυτά. Τέλος ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Μ. Βλαχόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι κατά τις διαμαρτυρίες ήταν πάγια τακτική της αστυνομίας της περιοχής να σχηματίζει δικογραφίες ομαδοποιώντας τους ανθρώπους και φορτώνοντάς τους κατηγορίες.

Αύριο Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Σταυρούλα Πουλημένη

Δείτε ακόμη: Δίκη Λάκκος Καρατζά-μέρα 2η: Δεν αναγνωρίζουν τους κατηγορουμένους οι αστυνομικοί