Δίκη Δικτύου: Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών οι αστυνομικοί της Δέλτα

Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών οι αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα που στις 5 Μαίου του 2010 είχαν εισβάλλει απρόκλητα στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, τραυματίζοντας σοβαρά την Μυρτώ Λαζαρίδου και προκαλώντας σημαντικές φθορές στα γραφεία των δύο συλλογικοτήτων. 

Η εισαγγελέας κ. Παππού είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα την αθώωση των κατηγορούμενων, γιατί δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι οι αστυνομικοί διέπραξαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούντο, εισπράττοντας τις καταγγελίες στελεχών του Δικτύου για τη "περισσή δουλικότητά" της στην "αστυνομική ασυδοσία".

Όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωση του το Δίκτυο, "παρότι στη δίκη αποδείχτηκε ακράδαντα η ενοχή των αστυνομικών, τόσο με πολλές μαρτυρίες όσο και με φωτογραφικό υλικό, η εισαγγελέας κ. Παππού πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, αρνούμενη να δεχτεί ότι αστυνομικοί διέπραξαν τέτοιον κανιβαλισμό και αποδίδοντας στην ουσία σε εμάς την κατηγορία ότι αυτοτραυματιστήκαμε και καταστρέψαμε μόνοι μας το χώρο μας".

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά την προηγούμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 2.30 μ.μ., ο αστυνομικός Γκόβας, αυτός ακριβώς που εισέβαλε πρώτος στα γραφεία των Δικτύων και συνοδευόμενος από άλλους ΔΕΛΤΑδες, μπαίνει σε καφετέρια των Εξαρχείων και απαιτεί να τον σερβίρουν. Όταν οι εργαζόμενοι αρνούνται, τους βρίζει χυδαία (όπως έκανε και στο Δίκτυο) και τους απειλεί. Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους τον αναγνωρίζει από παλιότερη προσαγωγή που του είχε κάνει και, ακόμα χειρότερα για αυτόν, καταγράφονται ηχητικά οι χυδαιότητες και οι απειλές που εκστομίζει εναντίον των εργαζομένων.