Διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο ενάντια στην καταστολή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Άνθρωποι από την Ελλάδα, τη Γερμανία και άλλες χώρες, ένωσαν τις φωνές τους συγκλονισμένοι από τα περιστατικά άγριας καταστολής που εξελίσσονται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση. 

«Η ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ακροδεξιούς, αντιμετωπίζει ως εχθρούς τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τα άτομα λοατκια, τους χώρους της αντίστασης και αλληλεγγύης, τις καταλήψεις, αλλά και όποιον βρεθεί “στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή”.  Προσπαθεί να πειθαρχήσει την κοινωνία με βάση τη διάχυση του φόβου. Έτσι το άγριο ξύλο και τα βασανιστήρια των ΜΑΤ, η αστυνομική αυθαιρεσία, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη ενάντια στις καταλήψεις και οι εκκενώσεις, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, η προσπάθεια να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό δίχτυ κρατικού αυταρχισμού» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους επισημαίνοντας πως η Ελλάδα επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές όπου η αστυνομία είναι το κράτος.

«Δε μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τέτοιο!» δηλώνουν ακόμη εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε όσες και όσους υφίστανται την κρατική καταστολή, σε όσες και όσους αντιστέκονται.