Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στις ράγες του τρένου στη Θεσσαλονίκη

Σε καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές της δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης και να τους δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα οι περίπου 100 διαμαρτυρόμενοι εμπόδισαν για λίγα λεπτά τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη, στον Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Τούρτας,  «οι αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν στις 8:30 το πρωί, όταν η εμπορική αμαξοστοιχία 80502 από Αθήνα έμπαινε στον Σταθμό Διαλογής και δεν επέτρεπαν να φτάσει στον τελικό προορισμό της. Ωστόσο, ο μηχανοδηγός κατάφερε με σφυρίγματα και υπομονή να συνεχίσει και το τρένο έφτασε στον σταθμό. Εκτιμήσαμε ότι ήταν περίπου 100-130 άτομα».

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ ενημέρωσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς αποχώρησαν μετά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ορισμένοι, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, παρελήφθησαν για έλεγχο από αστυνομικούς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ