Διαμαρτυρία για τις απολύσεις συμβασιούχων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλος Απρίλη πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Πρόκειται για 80 συμβασιούχους τεχνίτες που μετά από 2 χρόνια μαθητείας εργάστηκαν από τον Ιούλιο του 2019 και των οποίων σύμβασή λήγει στις 31 του μηνός. Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεών τους. 

Μιλώντας στο alterthess.gr ο Ν. Λάζου, πρόεδρος του σωματείου σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τόνισε ότι εκτός από τις σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, ανάλογες δράσεις έγιναν στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα ενώ παράλληλα το σωματείο έχει αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή να παρέμβουν έτσι ώστε να μην απολυθούν οι συνάδελφοί της. 

«Θεωρούμε απαραίτητη την συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων μας ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναλάβει έργο εκτεταμένης συντήρησης τροχαίου υλικού ύψους 100 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα έχει επιδοτηθεί για 15 χρόνια από το κράτος με 750 εκατ. ευρώ για ανάλογες εργασίες. Παρ`ότι η διοίκηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μη ανανέωση συμβάσεων ουσιαστικά πρόκειται για απολύσεις οι οποίες πρέπει να ανακληθούν» δήλωσε ο Ν. Λάζου. 

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών σε καταγγελία της αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει πως «η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξεργάζεται διάφορα σχέδια, επωφελούμενη των αντεργατικών ρυθμίσεων που απλόχερα της έδωσε η Κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία.

Μέσα σε αυτά είναι και οι απολύσεις όσων συναδέλφων λήγουν οι συμβάσεις τέλος Απριλίου. Κάποιοι έτρεξαν να μας διαψεύσουν. Στη συνάντηση που έγινε σήμερα, της αντιπροσωπείας των συναδέλφων μας συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (συνάδελφοι που προέρχονται όλοι από τη Σχολή) με το Διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  τους ανακοίνωσε και τους επιβεβαίωσε, ότι πράγματι δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους και ...βλέπουμε από Φθινόπωρο.

Είναι προφανές ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι συνάδελφοι που τώρα τέλειωσαν το στρατιωτικό και περιμένουν επαναπρόσληψη».

«Η περιβόητη "Σιδηροδρομική Ακαδημία" ολοκλήρωσε την κατάρρευσή της. Μαζί με αυτή εξανεμίστηκαν και τα λόγια εκείνων που την εξυμνούσαν πως αυτή θα δημιουργούσε τη νέα γενιά Σιδηροδρομικών. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες εκδουλεύσεις από τους «προστάτες» της εργοδοσίας. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» σημειώνει μεταξύ άλλων ζητώντας την διεκδίκηση με όλους τους πρόσφορους τρόπους της παραμονή στην εργασία των εργαζόμενων.