Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Θ. Γιάνναρος μετά τη ρατσιστική επίθεση εναντίον Ιρανού πρόσφυγα

Με απόφαση του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο Θεόδωρος Γιάνναρος από μέλος του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάνναρος χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητά τους ως μέλος του κόμματος.

Αιτία για τη διαγραφή του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς ήταν ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην οποία αποκαλούσε «πίθηκο» και «αποβράσματα» Ιρανό πρόσφυγα.

Ο Ιρανός πρόσφυγγας Αράς Χαμπάι μιλώντας στο ethnos.gr για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φοβάμαι για την ασφάλειά μου. Από την ώρα που με αποκάλεσε «πίθηκο» έχω δεχτεί πολλά υβριστικά και απειλητικά μηνύματα στο Twitter» εκφράζοντας την ανησυχία του τι οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του θα συνεχιστούν και δεν θα μείνουν σε λεκτικό επίπεδο εκφράζει. 

«Οι φασίστες με στοχοποιούν σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που το περιμένω. Από έναν πολιτικό, ωστόσο, περίμενα μεγαλύτερη ευγένεια» σημείωσε ακόμη αναφέροντας ότι μετά τη ρατσιστική επίθεση εναντίον του αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν είδε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα. «Φασίστες θα υπάρχουν, όπου κι αν πάω. Έτσι αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με μεγάλη ιστορία, καλούς και ευγενικούς ανθρώπους. Ζω στην Αθήνα και θα συνεχίσω να προσφέρω στους πρόσφυγες, στους άστεγους και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

Ο Αράς Χαμπάι ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια. Στην πατρίδα του γνώρισε τη φυλακή και τους βασανισμούς, λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του. Όταν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αποφάσισε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δημιούργησε το project "Our House". Με αυτό προσέφερε κάθε είδους βοήθεια σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και εξελίχθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.