Δεκάδες μετανάστες νεκροί στο Νίγηρα

Σωστικά συνεργεία στο Νίγηρα ανέφεραν ότι εντόπισαν τα πτώματα 87 μεταναστών στην έρημο, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλγερία. Όλοι τους-στην πλειοψηφία γυναίκες με τα παιδιά τους- πέθαναν από δίψα καθώς τους εγκατέλειψαν οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να τους μεταφέρουν.

Ο Νίγηρας βρίσκεται στη μέση της διαδρομής μεταξύ της υποσαχάριας Αφρικής και της Ευρώπης και αρκετοί μετανάστες διασχίζουν την έρημο προσπαθώντας να βρουν δουλειά σε κάποια χώρα της βόρειας Αφρικής ή και να περάσουν προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Aghir In'man οι νεκροί  (7 άνδρες, 32 γυναίκες και 48 παιδιά) προστίθενται στις 5 γυναίκες και τα κορίτσια από την ίδια ομάδα μεταναστών, οι σοροί των οποίων είχαν εντοπιστεί από τον στρατό του Νίγηρα και εκτιμάται ότι έχασαν την ζωή τους στις αρχές του Οκτωβρίου ενώ κατεευθύνονταν προς την Αλγερία.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι 21 άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν , μεταξύ των οποίων "ένας άνδρας που περπάτησε 83 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Αρλίτ" στον βόρειο Νίγηρα, και "μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Αρλίτ από έναν οδηγό αυτοκινήτου που πέρασε από μπροστά της στην έρημο". Δεκαεννέα άλλοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Ταμανρασέτ, στην νότια Αλγερία, η οποία ήταν και ο αρχικός τελικός τους προορισμός, προτού επαναπατριστούν στον Νίγηρα.

Πηγή: enet.gr