Ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων της Ελληνικός Χρυσός

Δήμος Βόλβης

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει ο Δήμος Βόλβης προκειμένου να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός μέσα από τα όρια του δήμου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόβλης στο οποίο στο οποίο συζητήθηκε το περιστατικό της διαρροής τοξικών συμπυκνωμάτων αρσενοπυριτών την περασμενη Πεμπτη από φορτηγό της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή της Ρεντίνας.

Ο Δήμος Βόλβης τις επόμενες μέρες αναμένεται να θέσει σε νομικό την έρευνα της υπόθεσης και εφόσον προκύψουν ποινικές και αστικές ευθύνες θα ασκηθεί μήνυση κατά της εταιρείας.

Επιπλέον θα απευθυνθεί στις καθ`’υλιν αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση μεταλλείων και Επιτροπή ελέγχου τήρησης των περιβαλλοντικών όρων) προκειμένου να αποφανθούν σχετικά με την μεταφορά επικίνδυνων υλικών μέσα από οικισμούς που εντάσσονται στην συνθήκη Ramsar, όπως η περιοχή γύρω από τη λίμνη Βόλβης.

Δείγματα από τα συμπυκνώματα έχουν στάλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην εβδομάδα. Όταν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, θα συγκληθεί νέο δημοτικό συμβούλιο.

Την Παρασκευή η επιτροπή κατοίκων του Δήμου Βόλβης κατά της μεταλλουργίας χρυσού στις Σκουριές διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σταυρό τόσο για το περιβαλλοντικό αυτό ατύχημα αλλά και συνολικά κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική