ΑΠΘ: Ανώνυμες καταγγελίες και παιχνίδια συμφερόντων

Ανταλλαγή  ανακοινώσεων και επιστολών είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ της πρυτανείας του ΑΠΘ και της αναδόχου- εργολάβου στην καθαριότητα- εταιρείας ISS Facility Services Α.Ε. με μόνα θύματα τους ίδιους τους εργολαβικούς υπαλλήλους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αναπληρωτής Πρύτανης (Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης), Γ.  Παντής, κάλεσε την ανάδοχο εταιρεία μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με την εργολαβία καθαριότητας να παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με  τη διάρκεια της σύμβασης, το ύψος της μηνιαίας αποδοχής των εργαζομένων και τη χρονική διαφοροποίηση των προσλήψεων.

Άμεση ήταν η απάντηση της εταιρείας που σε έγγραφό της με αριθμό πρωτοκόλλου 32338 διευκρινίζει πως  «η σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου» και προσθέτει πως η εταιρεία έκρινε  «για λόγους που άπτονται αποκλειστικώς των επιχειρησιακών της αναγκών, ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο έργο  έπρεπε να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι την 31/07/2013.»

Επιπλέον στην αιτιολόγηση για την διάρκεια των συμβάσεων  αναφέρει πως μέχρι την 31η Ιουλίου η εταιρεία θέλει να προχωρήσει σε αξιολόγηση του προσωπικού ενώ προσθέτει πως ένας ακόμη λόγος είναι πως το ΑΠΘ παραμένει κλειστό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπογραφούν συμβάσεις μέχρι την 15/09/2013.

«Η εταιρεία εφαρμόζει από την 06/12/12 επιχειρησιακή  συλλογική συμβαση εργασίας που έχει υπογράψει με το επιχειρησιακό σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στην ISS Facility Services Α.Ε και εφαρμόζει τον νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012» αναφέρει το έγγραφο που απέστειλε η εταιρεία και διευκρινίζει πως η ΕΓΣΕΕ δεσμεύει το σύνολο των εργοδοτών της χώρας μόνο όσον αφορά τους μη μισθολογικούς όρους της .

Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει πως ένας μισθωτός εργολαβικός υπάλληλος, με 6ωρη εργασία και  χωρίς προυπηρεσία, λαμβάνει μισθό μικτά 439,56Ε και 383,21Ε αν είναι κάτω των 25 ετών. Να σημειωθεί ότι η εργολαβική εταιρεία επαναπροσέλαβε 128 από τους 178 εργολαβικούς υπαλλήλους που εργάζονταν με την προηγούμενη σύμβαση στο ΑΠΘ.

Στον «πάγο» ακόμη τα δεδουλευμένα

Όσον αφορά τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στην εργολαβία, για τον μήνα Σεπτέμβρη 2012, σε σχετική ανακοίνωσή της η πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρει πως το αντίστοιχο ένταλμα πληρωμής έχει επιστραφεί από την Επίτροπο τέσσερις φορές και ακολούθως έχει αποσταλεί με Πράξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι στων εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας και έχουμε δεσμεύσει τα κονδύλια των αντίστοιχων δαπανών στο Προϋπολογισμό έτους 2013» υπογραμμίζει.

Παιχνίδια εξουσίας και συμφερόντων

Χρόνιο είναι το πρόβλημα των εργολαβικών σχέσεων εργασίας σε όλα τα πανεπιστήμια και ειδικότερα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά τις τελευταίες δύο δεκαετίας το προσωπικό που χρειάζεται στην καθαριότητα και στην φύλαξη του Πανεπιστημίου, καλύπτεται με την ανάθεση έργου σε εργολάβους αφού πρόληψη τακτικού μόνιμου προσωπικού στο ΑΠΘ έχει να γίνει από το 1987.

Τα τελευταία γεγονότα είναι ένα μόνο μικρό κομμάτι του συνολικού προβλήματος των εργολαβικών σχέσεων εργασίας  που καλύπτουν το κομμάτι της φύλαξης και της καθαριότητας στο ΑΠΘ –και όχι μόνο, καθώς εργολαβικοί εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις γραμματείες του ΑΠΘ είναι συχνό φαινόμενο να  δηλώνονται ως υπάλληλοι στην καθαριότητα.

Το πιο σκανδαλώδες όμως με την υπόθεση των εργολαβιών είναι τα τεράστια ποσά που χάνονται  προς όφελος του μεσάζοντα, δηλαδή της εργολαβικής εταιρείας. Σε παλαιότερη συνέντευξη που έδωσε μάλιστα ο πρύτανης, Γ. Μυλόπουλος, ανέφερε πως οι εργολαβίες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες κοστίζουν 33% περισσότερο από όσο θα κόστιζαν αν οι εργαζόμενοι εντάσσονταν στους υπαλλήλους του πανεπιστημίου αφού λόγω των εργολαβικών σχέσεων το πανεπιστήμιο πληρώνει ένα μεγάλο ποσό σε ΦΠΑ και περίπου ένα 10% είναι το κέρδος του εργολάβου.

Η πρυτανεία του ΑΠΘ παρότι έθεσε το θέμα του τέλους των εργολαβικών σχέσεων ως κυρίαρχο στις «προεκλογικές» της δεσμεύσεις  και έχει καταθέσει προτάσεις προς το υπ. Παιδείας, δεν κατάφερε ποτέ να αγγίξει την ουσία του και «βγήκε εκτός παιχνιδιού» όταν τον περασμένο Νοέμβρη έδωσε εντολή να εκκενωθεί η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας από τους απεργούς εργολαβικούς.
Από την άλλη το ζήτημα της καθαριότητας και των εργολαβικών «σηκώνει» επικοινωνιακά, από άλλη βέβαια πλευρά, ένα κομμάτι της πρώην πρυτανείας του ιδρύματος και νυν κομμάτι  του συμβουλίου διοίκησης του ΑΠΘ. Το εν λόγω κομμάτι πρωτοστάτησε στην εφαρμογή του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση-γνωστού και ως νόμου Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου- και διεκδικεί την επαναφορά του στην πρυτανεία του ιδρύματος. Η σκληρά νεοφιλελεύθερη αντίληψη του για το πανεπιστήμιο καθώς και η πολιτική διασυνδέσεων, «κολλητών» και εξουσίας θα είναι η ταφόπλακα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Το παράδειγμα της Ιταλίας: La Nuova Cooperativa

Ένα εναλλακτικό παράδειγμα προς αυτό των εργολαβιών για την καθαριότητα δημόσιων οργανισμών έρχεται από την Ιταλία, με την ανάθεσή της σε συνεταιρισμούς εργαζομένων.

Η Nuova Cooperativa αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς στην περιφέρεια του Πεδεμόντιου της Ιταλίας και ιδρύθηκε στο Τορίνο το 1980. Ο κύκλος εργασιών του συνεταιρισμού που είναι πάνω από είναι πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ αφορά την καθαριότητα δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση κ.α. Μάλιστα στη Nuova Cooperativa  έχει απευθυνθεί και ο δήμος του Τορίνο για υπηρεσίες καθαριότητας σε σχολεία και βιβλιοθήκες της αρμοδιότητάς του. Η βασική αρχή της συνεταιριστικής οικονομίας όπου τα μέλη του συνεταιρισμου είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι και συνέταιροι είναι νόμος και για την Nuova Cooperativa .

Τέλος ο συνεταιρισμός που λειτουργεί από το 1980 είναι μέχρι και σήμερα κερδοφόρος αναπτύσσοντας τις δραστηριότητες τους και σε άλλους τομείς.