Αποζημίωση εφόσον δεν ξαναθέλεις πρόσληψη...

ΕΡΤ

Το παράλογο επέλεξε να υπηρετήσει το υπουργείο Τύπου για την υπόθεση των αποζημιώσεων στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα αποζημιωθούν κατ εξαίρεση και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 72 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αποζημίωση με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, θα λάβουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που τους αναλογεί.

Με άλλα λόγια, όποιοι επαναπροσληφθούν είναι σαν να απολύθηκαν...λιγότερο από αυτούς που θα παραμείνουν απολυμένοι!

Συγκεκριμένα τονίζεται πως «η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α’ 189) εφαρμόζεται αποκλειστικά για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων λόγω λύσεως των συμβάσεων του προσωπικού της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της υπ’αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β’ 1414), για εκείνο το προσωπικό που, μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, θα απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας με το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ). Η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν 173/1967 δεν εφαρμόζεται για το προσωπικό που δεν εμπίπτει στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου».

Ότι να 'ναι..

ΕΣΗΕΑ: Διχαστικές ενέργειες από την κυβέρνηση

“Πρόχειρη, παράνομη και ασαφή” χαρακτηρίζει την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Σημειώνει ότι “πουθενά δεν προκύπτει ότι, όσοι υποβάλλουν αίτηση, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης στο νέο φορέα ΝΕΡΙΤ” υπογραμμίζει ότι η υποβολή αίτησης και η υπογραφή σύμβασης, που ενδεχομένως θα ακολουθήσει, δεν σημαίνει αποδοχή όλων όσων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στην ΕΡΤ και καταδικάζει “τις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το "μόρφωμα" που καλείται Δημόσια Τηλεόραση”.

Όπως σημειώνεται «το υπουργείο Οικονομικών δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος των αποδοχών όσων προσληφθούν, με ποια κριτήρια θα διαμορφώνονται οι αποδοχές και σε ποιο Ασφαλιστικό Ταμείο και με ποιο καθεστώς ασφάλισης θα ασφαλίζεται ο κάθε συμβασιούχος», ενώ υπογραμμίζεται πως «η συναίνεση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν ως εργοδότη το υπουργείο Οικονομικών υπό την ομηρία, μάλιστα, δίμηνης σύμβασης, που ζητεί η Κυβέρνηση, αμφισβητεί στην πράξη αυτήν καθ' αυτήν την υπόσταση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».