Απεργούν οι διανομείς σε όλη τη χώρα-Μοτοπορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Απεργία για τις 11 Απριλίου προγραμματίζουν οι διανομείς φαγητού, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία στις 12 μ.μ. το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως.

Στη Θεσσαλονίκη θα  πραγματοποιηθεί μοτοπορεία στις 10.30 το πρωί Εγνατία με Αγ.Σοφίας.

«Για πρώτη φορά, όλοι οι διανομείς συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε σε κοινή μέρα δράσεων σε πολλές πόλεις της χώρας! Να μη λείψει κανείς συνάδελφος από αυτή τη σημαντική μέρα! Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα: Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια μας, την ίδια μας την ζωή! Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Η Επιτροπή Αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους διανομείς να αγωνιστούν ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία και τα εργατικά ατυχήματα.

«Κανένας ανασφάλιστος εργαζόμενος, πλήρης ασφάλιση για όλους, πληρωμή δώρων, αδειών/επίδομα άδειας, πληρωμή υπερωριών και προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα και τις Κυριακές/αργίες, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα, ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, καθώς και υποχρεωτική κλαδική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό» είναι τα κυριότερα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.