Απάντηση του ΑΠΘ στην ανακοίνωση της φοιτητικής θεατρικής ομάδας «Κουίντα»

Απάντηση στους ισχυρισμούς της φοιτητικής θεατρικής ομάδας «Κουίντα», σε σχέση με την παραχώρηση ή μη χώρου της σχολής για τις πρόβες της ομάδας, εξέδωσε με ανακοίνωση της η Κοσμητεία της Νομικής του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρουν οι κοσμήτορες στην ανακοίνωση που έστειλαν προς δημοσίευση στο alterthess.gr:

«Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η Νομική Σχολή έχουν αποδείξει εμπράκτως την υποστήριξή τους σε όλες τις φοιτητικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικού ή κοινωνικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ως προς τη φιλοξενία φοιτητικών θεατρικών ομάδων, μεταξύ αυτών και της Κουίντα, συνεχίσαμε την πολιτική της διάθεσης χώρων του κτιρίου όπου φιλοξενούνται οι Σχολές, μέχρι και την αρχή της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς. Όμως, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφάλειας των φοιτητών, ζητήσαμε από τη Διοίκηση του Ιδρύματος τον προγραμματισμό των απαραίτητων παρεμβάσεων, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Επίσης, προκαλέσαμε μια συζήτηση για τη συνολική αντιμετώπιση της φιλοξενίας των φοιτητικών θεατρικών ομάδων σε όλο το Ίδρυμα και στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής προσφέρθηκε ήδη στην Κουίντα η δυνατότητα αξιοποίησης χώρων της Φοιτητικής Λέσχης, προκειμένου να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα τις πρόβες των θεατρικών έργων που ετοιμάζει.

Ως εκ τούτου, αν και αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία των μελών των θεατρικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Κουίντα, θεωρούμε ότι η όποια άσκηση κριτικής στις Κοσμητείες των δύο Σχολών είναι άδικη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής ΟΠΕ Γρηγόριος Ζαρωτιάδης Αναπληρωτής, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,

η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ».

Διαβάστε επίσης εδώ την ανακοίνωση της φοιτητικής θεατρικής ομάδας της Νομικής του ΑΠΘ, «Κουίντα».