Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Ν. Γεωργιάδης για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Tην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νικ. Γεωργιάδη αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Η  εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της δήλωσε ουσιαστικά υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα - ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε συγκεκριμένα στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας.

Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε αποφασίσει την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Παρ`ότι το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης ο Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε πως «με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και τον διασυρμό που βίωσα εγώ».