Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Γιώργο Σαρρή

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Σαρρής αφέθηκε με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα ελεύθερος μετά την απολογία του (διάρκειας έξι ωρών) με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και απαγόρευσης ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν το ποδόσφαιρο.

O πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες στην δικογραφία για την δράση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου- κατηγορίες που ο ίδιος αρνήθηκε κατά την απολογία του. Συγκεκριμένα, Οι κατηγορίες οι οποίες βαραίνουν τον Γιώργου Σαρρή έχουν να κάνουν με συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή της υπόθεσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.