Ανυποχώρητοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση

Σταθερά αντίθετοι στο νομοσχέδιο για την Υγεία παραμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα μετά το πέρας της γενικής τους συνέλευσης, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι γιατροί κατέστησαν σαφές στον Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν πρόκειται να δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την Υγεία και ζήτησαν αλλαγές.

Σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ Αττικής) επισημαίνει «Η μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στέλνει μήνυμα στην Κοινωνία, ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται όσο καταστρέφεται η Δημόσια Υγεία και όσο συνεχίζονται οι ανθρωποθυσίες των εργαζομένων με εντολή της μνημονιακής Κυβέρνησης».

Στα αιτήμα τους, όπως αποτυπώνονται στο ψήφισμα, περιλαμβάνονται:

-    Να αποσύρει η Κυβέρνηση το προς κατάθεση Νομοσχέδιο, το οποίο, όπως επισημαίνεται, στην ουσία καταργεί τη Δωρεάν Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , κλείνοντας μονάδες και απολύοντας προσωπικό.

-    Να γίνει συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους μαζικούς φορείς, για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ.

Παράλληλα, καλούν όλα τα κόμματα, να πάρουν υπεύθυνη θέση στο θέμα της Υγείας και ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, σε περίπτωση που κατατεθεί τo Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Επίσης, απαίτησή τους αποτελεί να ανακαλέσει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όλες τις «ρουσφετολογικές| μεταθέσεις – αποσπάσεις Ιατρικού Προσωπικού στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες, όπως τονίζουν έγιναν με σκοπό την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα.

«Ο αγώνας των γιατρών είναι αγώνας για ένα αποτελεσματικό σύστημα Υγείας χωρίς αποκλεισμούς», καταλήγουν στο ψήφισμά τους.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής συνεχίζει τις δυναμικές συγκεντρώσεις έξω από τα κατά τόπους πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και σήμερα καλεί τους γιατρούς – μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από τη Μονάδα ΕΟΠΥΥ στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Άδωνις: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τους ανακοίνωσε πως δεν θα κατέθετε την Δευτέρα, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, το νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου «οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο».

Παράλληλα, μετά τη συνάντησή του με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε κανα-δυo μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο».

«Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα -όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία- η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενή. Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.