Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξι χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή καλούν οργανώσεις της αριστεράς και του α/α χώρου το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στην Καμάρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, «6 χρόνια µετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι δολοφόνοι του είναι αναγκασµένοι να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουµένου της δίκης της Χρυσής Αυγής και όχι στα έδρανα της Βουλής. Είναι µια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήµατος που µας γεµίζει αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες µας µπορούν να νικάνε, όµως δε χωράει κανένας εφησυχασµός ότι τελειώσαµε µε τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή».

Από την μεριά τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε κοινή τους ανακοίνωση (Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, Αριστερή Ανασύνθεση, ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά - Internationalist Workers' Left, Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά) σημειώνουν πως «ούτε πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ότι ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες επειδή δεν μπήκαν στη Βουλή κι επειδή αλληλοκατηγορούνται ανοιχτά. Τα ακροδεξιά ιδεολογήματα φυτρώνουν σε κοινωνίες κρίσης όπου, λόγω της κρίσης του συστήματος και αδυναμίας της μαζικής αριστεράς να εμπνεύσει, ο κοινωνικός κανιβαλισμός βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο εθνικισμός, η πατριαρχεία, ο σεξισμός και ο ρατσισμός συνθέτουν το γόνιμο έδαφος, για την ανάπτυξη τους. Η Χ.Α σε όλη της την αιματηρή διαδρομή και στηρίχθηκε και στήριξε την αρπαγή πλούτου και δικαιωμάτων, από τους φτωχούς, τις εκμεταλλευόμενες, τους διαφορετικούς. Το αστικό κράτος και το κεφάλαιο τους έχει ανάγκη ως εφεδρεία απέναντι στο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας».

«Το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε νίκες όλα αυτά τα χρόνια, νίκες που έκλεισαν τα γραφεία της Χ.Α. κατά τόπους και εμπόδισαν τους φασίστες από το να κυριαρχήσουν στο δρόμο και να οργανώσουν τα πογκρόμ που σχεδίαζαν», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι «η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων».

Τέλος, οργανώσεις του α/α χώρου (Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo, Κατάληψη Terra Incognita, Ε.Κ.Χ. Σχολείο, Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών) τονίζουν στο κάλεσμα τους, «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Να τελειώνουμε με τους δολοφόνους του Π. Φύσσα, του Shehzad Luqman, του Petrit Zifle. Να τελειώνουμε με τους κάθε λογής φασίστες, ρατσιστές, σεξιστές και ομοφοβικούς. Να τελειώνουμε με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει».