Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Βρυξέλλες, Παρίσι, Άμστερνταμ, Λονδίνο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής διοργανώνονται  σήμερα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μετά την διαδήλωση που έλαβε χώρα χθες στη Βαρκελώνη, κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα μπροστά από το χρηματιστήριο των Βρυξελλών απευθύνει η Επιτροπη Αγωνα Ελλήνων Μεταναστών Βρυξελλών.

"Σε όλη την Ευρώπη πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις θανατηφόρες επιθέσεις της ομάδας φασιστών νεοναζί της Χρυσής Αυγής”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας: “Ποτέ ξανά φασισμός”.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία St Michel στο Παρίσι από την Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παρισιού και του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού και από συλλογικότητες και κόμματα της Γαλλικής Αριστεράς.

"Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα δεν είναι μάταιος. Καθιστά πιο αποφασιστικούς τους αντιφασιστικούς αγώνες και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση, στην Τρόικα και τη Χρυσή Αυγή, το βαρύ χέρι του καπιταλισμού", επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα, σημειώνοντας παράλληλα "Οι θάνατοι του Clément Méric και του Παύλου Φύσσα πρέπει να είναι τα τελευταία εγκλήματα των δολοφόνων φασιστών και νεοναζί".

Παράλληλα, η ομάδα Reinform καλεί μέσω facebook σε κινητοποίηση στο Άμστερνταμ στις 18:30 στη Dam Square. “Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου χθες βράδυ στην Αθήνα, Ελλάδα”, αναφέρεται στο κάλεσμα.

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο Λονδίνο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία.

Βίντεο από την χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Plaza Catalunya στο κέντρο της Βαρκελώνης