Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

Όπως αναφέρει η πρόσκληση στην ανοιχτή συνέλευση:

Η κλιμάκωση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση με τον νέο νόμο για το άσυλο, τις εκκενώσεις προσφυγικών καταλήψεων, την επίσημη ξενοφοβική ρητορική, τους πολλαπλούς κοινωνικούς αποκλεισμούς θέτει επιτακτικά το καθήκον της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητάμε την Πέμπτη, 12/12, στις 19:00, στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23), για το πώς οργανώνουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μετά και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για νέα κέντρα κράτησης, συνέχιση και αυστηροποίηση της στρατοπεδικής λογικής, θα μιλήσουμε μέσω βιντεοκλήσης με ανθρώπους από τα νησιά του Αιγαίου που γνωρίζουν το ζήτημα, για το πώς αξιολογούν το νέο σκηνικό και το τι θα σημαίνει για τους πρόσφυγες, τις τοπικές κοινωνίες και τον αλληλέγγυο κόσμο εκεί, ενώ στη συνέχεια θα συζητήσουμε και για τις επόμενες κινήσεις μας.