Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση χορήγησης τακτικών αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Η αναίρεση ή όχι του βουλεύματος συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που έκρινε ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε αντίθεση με το σκεπτικό του επίμαχου βουλεύματος, έκρινε ομόφωνα ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Έστω και μετά την ύστατη πράξη μιας σκληρής απεργίας πείνας, ο Άρειος Πάγος έσκυψε στο πρόβλημα και αποφάσισε να ξεκαθαρίσει απολύτως τις παρερμηνείες του νόμου για τις άδειες επιβεβαιώνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα ευεργετικά μέτρα αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους κρατουμένους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Αφότου έγινε γνωστή η απόφαση για αναίρεση του βουλεύματος, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε με ανακοίνωση κάνοντας ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και εξαγγέλλοντας αλλαγή του νόμου σε περίπτωση που εκλεγεί.

 «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού, διαμαρτυρόμενος για το «μπλοκάρισμα» της 7ης άδειας του βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, με αποτέλεσμα να έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου στον Βόλο.

Πηγή: efsyn.gr