Ανακοίνωση για το ατύχημα στη Β. Μακεδονία και τις φασιστικές αντιδράσεις

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» εκφράζει με ανακοίνωση της τη βαθιά θλίψη όλων των μελών της για το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο που συνέβη χθες έξω από την πόλη των Σκοπίων. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ από τους περίπου 30 τραυματίες τουλάχιστον έξι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους συμπαραστεκόμαστε στον τραγικό πόνο που βιώνουν από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.  

Παράλληλα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα απάνθρωπα φασιστοειδή που το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν για αυτό το τραγικότατο συμβάν είναι η αναφορά στη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία. Οι φασίστες, κληρονόμοι του «Ζήτω ο θάνατος» των μελανοχιτώνων του Φράνκο, για άλλη μια φορά έδειξαν το μίσος τους απέναντι στους απλούς ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Αυτή είναι η συνέχεια της εκστρατείας τους για το «όνομα της Μακεδονίας», που θέλει να σύρει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Ελλάδα στο άρμα του εθνικισμού. Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα έχει μνήμη και δεν θα αφήσει το μισάνθρωπο δηλητήριο να εξαπλωθεί. Ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας θα ανοίξει, όχι με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, αλλά με τη σφυρηλάτηση της ενότητας της εργατικής τάξης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους εθνικισμούς που καλλιεργούν οι ντόπιες αστικές τάξεις και με το σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το πώς θα ονομάζεται η χώρα του. Σημαντικός σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες χώρες και στην υπόλοιπη Ελλάδα».