Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να διορθώσει την ψήφο του

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.  Η κ. Παπαρήγα υπενθύμισε τη θέση της για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του κόμματός της ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακουμπήσει τις λαϊκές ανάγκες. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει ανευθυνότητα απέναντι στον λαό και διερωτήθηκε "Γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι ήθελε εκλογές; Να πάρει αυτοδυναμία με το μπόνους των 50 εδρών; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις." Πρόσθεσε ακόμη ότι "Εμείς αν ήμασταν στη θέση του και είχαμε την πολιτική του, αυτό θα κάναμε. Συνεργασία σημαίνει σύνθεση. Για αυτό προτείναμε εκλογές, για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.» Στην κριτική που άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε "για συνεχείς μεταλλάξεις, αλλά και για το γενικότερο πρόγραμμά του, γιατί, με αριστερό προσωπείο, προσπαθεί περάσει στον λαό ότι μπορεί να συνυπάρχουν και να ευημερούν οι εργαζόμενοι και οι καπιταλιστές, καθώς και ότι δεν τοποθετείται πάνω σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ΝΑΤΟ."

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να διορθώσει την ψήφο του και επεσήμανε ότι πρέπει να ετοιμαστεί να παρέμβει, βγάζοντας συμπεράσματα και από τη διαδικασία του εμπαιγμού, δηλαδή των διερευνητικών εντολών. Επεσήμανε ακόμη ότι "και στην περίπτωση που την τελευταία στιγμή υπάρξει κάποια κυβέρνηση, πάλι ο λαός πρέπει να είναι στο πόδι, γιατί και πάλι οι εκλογές θα είναι προ των πυλών." Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ζητά τη διόρθωση της λαϊκής ψήφου και αν ήταν λάθος η λαϊκή ψήφος και χωρίς λάθη η τακτική του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η λαϊκή ψήφος αναγνωρίζεται και με αυτή την έννοια είναι σεβαστή και θα την μελετήσουμε. Αναρωτήθηκε ακόμη ότι "Μπορεί να έχουμε και αδυναμίες, αλλά αυτές είναι που καθορίζουν πώς ψηφίζει ο λαός;"" Όταν ο λαός ψήφιζε το 2009 το ΠΑΣΟΚ, ήταν σωστή η ψήφος"

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι συνιστά εργαλείο του συστήματος και ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το φαινόμενο. Εξέφρασε την άποψη τέλος ότι όλοι όσοι την ψήφισαν δεν είναι ούτε ναζιστές, ούτε φασίστες και υπό το πρίσμα αυτό, μέσα στη διόρθωση ψήφου που ζητά το ΚΚΕ είναι και αυτό το θέμα.