Ακαδημία του ΠΑΟΚ στην Γερμανία

Συμφωνία με την FC Pontos Munchen

Το ότι ο η ΠΑΕ Παοκ αλλάζει επίπεδο ήταν προφανές εδώ και αρκετό καιρό ,σήμερα ήρθε ένα ακόμα δείγμα που επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα. Όπως ανακοίνωσε μέσω του επίσημου site του ,ο Πάοκ

ήρθε σε συμφωνία με την FC Pontos Munchen έτσι ώστε να ενταχθεί στο δίκτυο τμημάτων υποδομής της ομάδας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η διεύθυνση των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την προφορική συμφωνία το ποδοσφαιρικό σωματείο FC Pontos München, η οποία εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, το οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια του Δικεφάλου.

Το δίκτυο των τμημάτων υποδομής απλώνεται πέρα απ’ τα ελληνικά σύνορα και η αρχή γίνεται με την συγκεκριμένη ακαδημία στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας που ως πρωταρχικό στόχο έχει «τη χαρά, τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών και ακολούθως η εξεύρεση ταλέντων.

Το μεγάλο μας όραμα είναι η σταδιακή δημιουργία μιας πραγματικά άρτια οργανωμένης και σωστά στελεχωμένης ποδοσφαιρικής σχολής, με σωστούς και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς για όλα τα παιδιά – μέλη μας. Ανταποκρινόμενοι στις επιταγές της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας και στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχουμε ένα και μοναδικό σκοπό: τα παιδιά να διδαχθούν με τον πιο έγκυρο και επιστημονικό τρόπο το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες, ταλέντα, αρχές και ήθος».

Η ακαδημία FC Pontos München, που θα ενταχθεί στο δίκτυο τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών τα οποία διδάσκονται και προπονούνται σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους της στρογγυλής θεάς!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη διεύθυνση Wegenerstr. 8, 80937 München.»

Η κίνηση ,αρκετά πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, δείχνει ότι στον Πάοκ υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για τα τμήματα υποδομής και δίνεται μεγάλο βάρος σε αυτό.

Πηγή : www.paokfc.gr

Θ.Παπαδόπουλος