Αιματηρά επεισόδια από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκαν βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Οι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ ένας από αυτούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «κατά τη διάρκεια ταραχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς και ελαστικά στα οποία είχαν βάλει φωτιά εναντίον στρατιωτών» και ότι «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο».

Νωρίτερα χθες ο στρατός έπληξε με οβίδες μια στρατιωτική θέση παρατήρησης κοντά στα σύνορα, που ανήκε στον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Γάζας.

Από αυτή την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα πλήγματα έγιναν λίγη ώρα μετά την εκτόξευση ρουκέτας από την περιοχή εναντίον του νότιου Ισραήλ. Η ρουκέτα εξερράγη πάνω στο τείχος.

Η Λωρίδα της Γάζας που δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό μετά το 2007, έχει μετατραπεί από την 30ή Μαρτίου 2018 σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων κατά τις οποίες έχει ασκηθεί πρωτοφανή καταστολή των διαδηλωτών, που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ