Αίγυπτος: Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης με έναν νεκρό

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία Νταμιέτα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων χιλιάδων ανθρώπων στις οποίες κάλεσαν τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι σύμμαχοί τους εναντίον της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης της χώρας. Επεισόδια αναφέρθηκαν και στις πόλεις Αλεξάνδρεια στα βόρεια και Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στην πόλη Καφρ ελ Μπατίχ στη Νταμιέτα ονομάζεται Ιμπραχίμ Σελίμ και είναι 30 ετών, δήλωσε γιατρός των τοπικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το θύμα ήταν υποστηρικτής του Μόρσι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα από υποστηρικτές του πρώην προέδρου ξεκίνησαν πορεία μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ν' αρχίσουν αψιμαχίες με αντιπάλους του Μόρσι, σύμφωνα με μαρτυρίες. Στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν σφενδόνες, πέτρες και στειλιάρια. Τραυματίσθηκαν τουλάχιστον άλλα πέντε πρόσωπα.

Στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, ένας γιατρός και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις που οργάνωσαν υποστηρικτές του Μόρσι.

Πηγή: enet.gr