67η Berlinale: Έκκληση κινηματογραφιστών από την Τουρκία για την ειρήνη (βίντεο)

Παρέμβαση στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου έκαναν κινηματογραφιστές για την Ειρήνη από την Τουρκία ζητώντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των κινηματογραφιστών σε όλο τον κόσμο ενάντια στην καταστολή, και την παραβίαση των δικαιωμάτων που συντελείται στην Τουρκία από την κυβέρνηση. 

Το κάλεσμα:

"Η Τουρκική κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο σε όλους που στέκονται ενάντια στην συνεχιζόμενη κρατική καταστολή, τη λογοκρισία, την αδικία και σε αυτούς που ζητούν την ειρήνη στην Τουρκία. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες παραβιάζονται στις συνθήκες που διαμορφώνται από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ακαδημαϊκοί που κάνουν έκκληση για ειρήνη και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί και καθαιρεθεί από τις θέσεις τους, ενώ δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί. Οι κινηματογραφιστές πήραν επίσης μερίδιό της καταστολής, άλλοι έχουν μπει στην "μαύρη λίστα" και οι καλλιτεχνικές τους εγκαταστάσεις και δραστηριότητες έχουν υποστεί σοβαρούς περιορισμούς.

Εμείς, οι κινηματογραφιστές της Τουρκίας, που ήρθαμε μαζί στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, κάνουμε αυτή την έκκλησή για την ειρήνη. Ως εκ τούτου, ζητούμε την υποστήριξη από τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσουν την αλληλεγγύη κατά της λογοκρισίας, την καταπίεση και τον πολεμική πολιτική.

"Κινηματογραφιστές για την Ειρήνη"

Δείτε το βίντεο:

67th Berlinale - Filmmakers for Peace from Barış İçin Sinemacılar on Vimeo.