16 Μάρτη -Διεθνής μέρα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό

Ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και τον φασισμό στις 16 Μάρτη κινήματα σε όλη την Ευρώπη θα διαδηλώσούν για να νικήσει η αλληλεγγύη και ελπίδα.

«Στις 16 Μάρτη 2019 κινήματα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο διαδηλώνουν, για να νικήσει η ελπίδα και η αλληλεγγύη την απανθρωπιά των κυβερνήσεων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και στρώνουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Στις 16 Μάρτη τιμούμε τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη, του φωτορεπόρτερ που επί δεκαετίες ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο φωτογραφίζοντας την αγωνία, την ελπίδα και τον αγώνα των απλών ανθρώπων για ζωή» αναφέρει το κάλεσμα για τις πορείες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
«Καμία ανοχή στο φασισμό, καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών κυβέρνησης και Ε.Ε., όχι στις απελάσεις, να κλείσουν τα hot spot στα νησιά και τα κέντρα κράτησης, ανοιχτά σύνορα-ανοιχτές πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες, Ο Ζακ ζει στους αντιομοφοβικούς/αντιτρανσφοβικούς αγώνες μας» είναι τα συνθήματα της φετινής διαδήλωσης.

Στην Θεσσαλονίκη καλούν σε διαδήλωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12 μ.μ. οι παρακάτω συλλογικότητες:

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΕΝΙΘ - Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης
ΑΠΑΝ - Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών
Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
Δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή»