Μερικές βδομάδες πριν, ο Θερμαϊκός άλλαξε όψη και χρώμα, με μια μεγάλη ποσότητα φυτοπλαγκτόν να αναδύεται στην επιφάνεια του λιμανιού. Ευτυχώς, φύσηξε Βαρδάρης και καθάρισε. Την περασμένη βδομάδα έκανε την επανεμφάνιση του ένα σταχτί φυτοπλαγκτόν και οι μπλε μέδουσες.

Απάντηση στον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και στις δηλώσεις του stokokkino σχετικά με την προσφυγή του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ στο ΣτΕ κατά της νέας τιμολόγησης στο νερό δίνει το Σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας  ότι για τους  εργαζόμενούς της ΕΥΑΘ, "“ακατανόητη” και “δυσάρεστη έκπληξη” είναι η απορία του κ. Φάμελλου για την προσφυγή του Σωματείου μας κατά της ΚΥΑ τιμολόγησης νερού.

Αποσύρθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου για  την δωρεάν παραχώρηση επί μία 20ετία, της δημοτικής πλαζ Πάλιουρα Επανομής, έκτασης 26 στρεμμάτων, στην Μητρόπολη Καλαμαριάς, εισήγηση που προκάλεσε την αντίδραση δημοτών και δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο. 

Η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία Θερμαϊκού”  εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και θεωρεί ότι “η υποχώρηση αυτή της διοίκησης Μαυρομάτη, οφείλεται στην κατακραυγή των κατοίκων του Δήμου, στους οποίους, από την ώρα που θα λειτουργούσε ο χώρος ως κατασκήνωση κατηχητικών, θα αποκλείονταν η ελεύθερη πρόσβασή τους στην παραλία”.

Τα αρνητικά στοιχεία και τις ελλείψεις στην θεσμική κατοχύρωση της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά αναδεικνύει η "Πρωτοβουλία για τη διάσωση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά" με ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι αυτά είναι ικανά να υπονομεύσουν την απόδοσή του ως μητροπολιτιού πάρκου υψηλού πρασίνου χωρίς πρόσθετη δόμηση που υποδέχονται ήπιες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι προκλήσεις σε όσους αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από την Eldorado Gold φαίνεται ότι όχι μόνο συνεχίζονται αλλά παίρνουν και σοβαρή τροπή μετά το περιστατικό στην Μ. Παναγιά όπου κάτοικος του χωριού και μέλος του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού δέχθηκε, χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενο, επίθεση από εργαζόμενο της εταιρείας και εκπρόσωπο του σωματείου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, σοβαρά χτυπημένος. 

Παρέμβαση στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου έκαναν κινηματογραφιστές για την Ειρήνη από την Τουρκία ζητώντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των κινηματογραφιστών σε όλο τον κόσμο ενάντια στην καταστολή, και την παραβίαση των δικαιωμάτων που συντελείται στην Τουρκία από την κυβέρνηση. 

Οργή έχει προκαλέσει στα προάστια του Παρισιού η κακοποίηση αφροαμερικανού από αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και τον βίασαν με γκλομπ. Το συμβάν έγινε στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά όπου για τέταρτη μέρα σημειώνονται επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν γίνει 12 συλλήψεις και περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν. 

"Δεν μοιραζόμαστε την αισιοδοξία της εταιρίας ως προς την “επενδυτική της πρόοδο”. Το επόμενο διάστημα μοιάζει να την φέρνει αντιμέτωπη με τις ευθύνες της – τις οποίες έχουμε καταδείξει εδώ και χρόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ’ταν τουλάχιστον απαράδεκτο – αν όχι παράνομο – να δοθούν περαιτέρω άδειες από το ΥΠΕΝ" τονίζει το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές σχετικά με διαρροές της εταιρείας ότι προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του μεταλλείου της Ολυμπιάδας.

Ο Pablo Larrain συστήνεται στην Αμερική με αυτό το ιδιαίτερο βιογραφικό φιλμ, αφιερωμένο στην εμβληματική Τζάκι Κένεντι. Για ένα σκηνοθέτη από τη Χιλή, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας αποτελεί καταγγελία στη δικτατορία του Πινοσέτ, φάνταζε εξωπραγματικό να καταπιαστεί με την προσωπικότητα και την ιστορία της διασημότερης Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρακολουθώντας, όμως, τη Jackie γίνονται αμέσως εμφανείς οι ομοιότητες με τους χαρακτήρες που συναντήσαμε στο “No”, στον “Tony Manero” και το “Post Moderm”.

Εκδήλωση με τίτλο:" H έμφυλη διάσταση στο προσφυγικό" διοργανώνει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28/1 στις 19.00 στο Μικρόπολις (Βενιζέλου & Βασιλ. Ηρακλείου γωνία).

Στο πάνελ συμμετέχουν: η Ελιάνα Καναβέλη από το πολιτικό περιοδικό Βαβυλωνία, η Narim Kanjuo, μέλος του project φιλοξενίας προσφύγων του Μικρόπολις και μέλος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης με εισήγηση

Pages