Για στοχευμένη εξόντωση του ίδιου, λόγω της δράσης του για τα δικαιώματα, κάνει λόγο στη σημερινή του ανακοίνωση ο Βασίλης Δημάκης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση στην αίτησή του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. 

Υπό κατάληψη τελεί το ισόγειο του υπουργείου Παιδείας από εκπαιδευτικούς που ζητούν μόνιμες προσλήψεις. Μετά τα επεισόδια με την αστυνομία οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί κατάφεραν να μπουν στο χώρο του υπουργείου ζητώντας να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου. 

«Θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι, διωκόμενοι για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας»  δηλώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανακοίνωσή της.

Απάνθρωπη και παράνομη κράτηση στα πλαίσια της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ευρώπης Τουρκίας καταγγέλλει η "Αλληλεγγύη Λέσβου" ζητώντας την άμεση απελευθέρωση  ενός ιδιαίτερα ευάλωτου πρόσφυγα που κρατείται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης της Μόριας. Η περίπτωση κράτησής του είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις απάνθρωπης και παράνομης κράτησης που συνδέεται με την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρώπης Τουρκίας.

Ο Κ.Μ. είναι 31 ετών Πακιστανικής καταγωγής και έφτασε στην Ελλάδα το 2016 αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα του καθώς ήταν θύμα διώξεων για θρησκευτικούς λόγους.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Ειρηνοδικείο Αθηνών πρώτη μέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών, καθώς οι συμβολαιογράφοι στην Αθήνα ανέστειλαν την αποχή τους. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ομάδες πολιτών και συλλογικότητες που προσπάθησαν να ματαιώσουν τον δημόσιο πλειστηριασμό.

Ανεπιθύμητο έχουν κηρύξει μαθητές, κόμματα και αντιρατσιστικές οργανώσεις στα Τρίκαλα τον αρχηγό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, δηλώνοντας ότι αποτελεί πρόκληση και προσβολή στην πόλη των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, η προγραμματισμένη εμφάνισή του. Παράλληλα στις 17:00 διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς το "Αετών Μέλαθρον". 

Τον Σεπτέμβρη του 1883, ο ποιητής Νίκος Καμπάς υπηρετεί ως δικαστής στην Αλεξάνδρεια· από εκεί γράφει στον Κωστή Παλαμά, ο οποίος τον παροτρύνει να συνεχίσει να γράφει ποίηση:

μη ελπίσεις παρ' εμού ούτε στίχους ούτε άλλο τι∙
μόνον δια της λύπης είμαι εισέτι ποιητής.

Pages