Ο 90χρονος Κλιντ Ίστγουντ ένα χρόνο μετά το "Βαποράκι" επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και βρεθήκαμε Παρασκευή βράδυ στον κινηματογράφο Φαργκάνη για να παρακολουθήσουμε την "Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ". Ένα άρθρο των Vanity Fair έδωσε τον έναυσμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο, Μπίλυ Ρέυ να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες ταινίες της κινηματογραφικής σεζόν που διανύουμε. Ποιες είναι όμως οι νότες αυτού του "μουσικού" σχήματος;

Mε επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου κάνει γνωστό ότι αρνείται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη, του μεγάλου δημιουργού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και συντάσσεται δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς ζητώντας να δοθεί άμεσα άδεια στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων - ΕΔΕΜ.

Το Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης «Βαρδάρης», στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης των θυμάτων Ολοκαυτώματος (27/1), 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς, σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στην περιήγηση: «Από τις γειτονιές των ανθρώπων στους μαρτυρικούς τόπους», με αφετηρία τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου έφευγαν τα τρένα του θανάτου για το Άουσβιτς. 

Εκδήλωση/ συζήτηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση απέναντι στη βραχυχρόνια μίσθωση, την αύξηση των ενοικίων και τους πλειστηριασμούς διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 18:30, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης).

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5/3 – 15/3/2020) διοργανώνει το πρώτο παγκοσμίως πλήρες και ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο animated ντοκιμαντέρ, ένα απρόσμενο αφιέρωμα στο υβριδικό υπο-είδος που αναπτύσσεται ραγδαία.

Νέο εργατικό δυστύχημα συνέβη, αυτή τη φορά σε λατομείο στον Τύρναβο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόμενος ηλικίας 50 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα και το σώμα του βρέθηκε το πρωί σε ταινία μεταφοράς υλικών.

Pages