Με τις ταινίες «Ο Γκριντς», «Ευρώπη,Το Όνειρο», «Ποιος θα σου τραγουδήσει», «Τσε ο Επαναστάτης» και «Tο ξέρουν όλοι» συνεχίζει τις προβολές του το σινέ Φαργκάνη Art  (Αγ. Παντελεήμονος 10 , Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007) από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018.

Επιστολή-καταγγελία απέστειλαν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 στο ΔΣ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για τις δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, στον Σκάι: «Όμως βόμβα δεν μπήκε στην ΕΡΤ, μπήκε στον Σκάι».

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά το προηγούμενο διάστημα και καλύφθηκε μόνο από τοπικά μέσα αφορά στην αθώωση στις 30 Νοεμβρίου ατόμου που συνελήφθη τον Νοέμβρη του 2010 κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή για πυροβολισμούς εναντίον προσφύγων οι οποίοι περπατούσαν στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας -Ιωαννίνων.

Η στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν το αποκορύφωμα μίας πραγματικά αιματηρής χρονιάς με τουλάχιστον ογδόντα εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης να πέφτουν νεκροί εξαιτίας του επαγγέλματος που εξασκούν. Η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières. RSF), που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα είναι αποκαλυπτική. To Αφγανιστάν η πιο επικίνδυνη χώρα.

Τους δράστες της νέας βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, αναζητά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της τοπικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Φεμινιστική πορεία διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην Καμάρα ενάντια στην πατριαρχία και την κουλτούρα του βιασμού. Στην πορεία καλεί η «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην πατριαρχία» για την Ελένη που στις 28 Νοεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο επειδή αντιστάθηκε σε δύο άντρες που επιχείρησαν να την βιάσουν. 

Την Τετάρτη 19/12, δικάζονται 27 μέλη του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στην ΒΑ Χαλκιδική για την υπόθεση του Λάκκου Καρατζά. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη δικαστική υπόθεση μετά από αυτή του εργοταξίου στις Σκουριές (στη δίκη της οποίας όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι) εναντίον μελών του κινήματος που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού. Αφορά μια μαζική κινητοποίηση κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε στο βουνό στις 12 Μαΐου του 2013, την στιγμή που η εταιρεία πραγματοποιούσε παράνομα εργασίες στο βουνό και 27 άτομα διώκονται μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας. 

Pages