Συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της Greenpeace ενάντια στις εξορύξεις υδρογοναθράκων, οι οποίες όπως τονίζει η οργάνωση είναι «κλιματικό έγκλημα».

Στον συναρπαστικό, πολυδιάστατο και ενίοτε γεμάτο κινδύνους κόσμο των επαγγελματιών φωτογράφων στρέφει τον φακό της η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο νέο της αφιέρωμα με τίτλο «Φωτογραφία & Σινεμά: Καδράροντας τον κόσμο». Το αφιέρωμα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Σε μια σοβαρή καταγγελία κατά της διευθύντριας Λυκείου της Νέας Σμύρνης, προχώρησε η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα όσα καταμαρτυρεί η εκπαιδευτική ένωση, η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους εκπροσώπους του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τον αιρετό, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σύλλογο καθηγητών του σχολείου για να τον ενημερώσουν για εκπαιδευτικά θέματα. 

Με τις ταινίες «Οικογένεια Άνταμς», «Σκυλομπελάς», «Last Christmas », «Κλέφτης Αλόγων» συνεχίζει τις προβολές του το σινέ Φαργκάνη (Αγ. Παντελεήμονος 10 , Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007) από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Δύο γυναίκες, δύο ιστορίες, οι οποίες όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε συμπλέκονται κι αλληλεπιδρούν ολοένα και περισσότερο στον δρόμο για τη λύση ενός μυστηρίου. H τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα ("Χώρα Προέλευσης", "H Έκρηξη") ήρθε στη Θεσσαλονίκη και το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλη σε πανελλήνια πρεμιέρα. Ομερτά, αποσιώπηση καθημερινών εγκλημάτων, εκβιασμοί, εναλλαγή της εξουσίας, συνεχείς εξυπηρετήσεις, διαφθορά, ουσίες. Όλα αυτά τοποθετούνται πανέξυπνα στην ελληνική επαρχία και πιο συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι.

Με εισήγηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα η ΕΡΤ ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή της και αποσύρει τη συμμετοχή της στην παραγωγή της νέας ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Agora II».

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος δεν έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως καταγράφηκε σε σχετικές ανακοινώσεις και τις δηλώσεις στελεχών τους, που άσκησαν δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία. 

Pages