Βανδάλισαν το μνημείο του Μαρξ στο Λονδίνο

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο του Κάρλ Μαρξ στο νεκροταφείο του Highgate, που βρίσκεται στο βόρειο Λονδίνο, το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, το μνημείο φαίνεται να έχει δεχτεί χτυπήματα με σφυρί στην επιτύμβια πλάκα όπου αναγράφεται το όνομα του Γερμανού φιλοσόφου.

Ο Ίαν Ντάνγκαβελ, επικεφαλής του ιδρύματος «Φίλοι του Νεκροταφείου Highgate», καταδίκασε την επίθεση, μιλώντας για «απαράδεκτη ενέργεια» και για ένα «ακατανόητο πολιτικό σχόλιο».

Ο τάφος του Μαρξ συγκαταλέγεται στον κατάλογο των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται υπό προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το νεκροταφείο του Highgate διαβεβαίωσε πως θα επισκευάσει την πλάκα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τάφος του Μαρξ μπαίνει στο στόχαστρο βανδάλων, καθώς έχουν σημειωθεί παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν, ακόμη και με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη δεκαετία του '70.

Karl Marx's memorial has been vandalised! It looks like someone has had a go at it with a hammer. It's a Grade I-listed monument; this is no way to treat our heritage. @MarxLibrary @HeritageCrime We will repair as far as possible. pic.twitter.com/6nY2TJOjw7

— Highgate Cemetery (@HighgateCemeter) 5 Φεβρουαρίου 2019