Τριήμερο κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη με φόντο το συνέδριο της κυβέρνησης

Σε τριήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική εισέρχεται από την Δευτέρα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με φόντο το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει η κυβέρνηση για τρεις μέρες σε ξενοδοχείο της πόλης.

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στον  ΟΛΘ και το Σωματείο Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού διοργανώνουν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Περιφερειακό Αντι/συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με ομιλίες και παρεμβάσεις από εκπροσώπους συνδικάτων και κινημάτων (δείτε περισσότερα εδώ).

Την Τρίτη 27 Μαρτίου διοργανώνεται συλλαλητήριο «ενάντια σε μια στημένη διαιτησία», ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με συγκέντρωση στις 18.00 το απόγευμα στην Καμάρα. Όπως σημειώνουν οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, «ότι κι αν πει η διαιτησία, εμείς θα διώξουμε την Eldorado».

Στο συλλαλητήριο καλεί και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης το οποίο σε ανακοίνωση του σημειώνει, «γιατί καμιά διαιτησία δεν μπορεί να αποφασίσει σε τι τόπο και με τι τρόπο θα ζήσουμε. Γιατί η εξόρυξη φέρνει αρρώστια και θάνατο. Ο αγώνας αυτός για τη ζωή έχει ανάγκη τη συμμετοχή του καθένα και της καθεμιάς από μας για να νικήσει».

Τέλος, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 18.00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους, ««υποδεχόμαστε»» στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό της κοινωνικής καταστροφής», ενώ σημειώνουν ότι «ο αγώνας για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας είναι το νήμα που μπορεί να ενώσει τη φωνή μας και τις δράσεις εργατικών σωματείων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα σε μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση "υποδοχής" του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής».