Τριήμερη αποχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης

Σε τριήμερη αποχή από την εργασία τους προχωρούν από το Σάββατο 3 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου οι εργαζόμενοι των δήμων στον νομό της Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων. Βασικό αίτημα τους η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης τονίζεται πως  «Συνεχίζουμε να απέχουμε από την εργασία μέχρι τη δικαίωσή μας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τώρα! Τέρμα πια στην κοροϊδία!».

Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι , «λαμβάνοντας υπόψη του τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς και το γεγονός  με τη μη πληρωμή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων (εργασία τις Κυριακές και τις αργίες), από τον Φεβρουάριο και μετά, αποφάσισε σε συνεδρίασή του στη 1η Ιουνίου 2017, την    αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο 3,4 Ιουνίου και Δευτέρα 5 Ιουνίου για τους εργαζομένους στη Δ/νση Καθαριότητας».

«Ζητάμε:

-  Καμία απόλυση εργαζομένων. Μετατροπή των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

-   Άμεση πληρωμή των νυχτερινών και των εξαιρέσιμων που οφείλονται στους εργαζόμενους.

-     Πληρωμή όλων των αναδρομικών της  ''προσωπικής διαφοράς'' που οφείλονται στους συναδέλφους, οι οποίοι έγιναν αορίστου χρόνου τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εδώ και μήνες εκδόθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιβάλει την πληρωμή τους και η Διοίκηση του Δήμου δε τα έχει καταβάλει.

Για τις όποιες  δυσλειτουργίες  δημιουργηθούν στην Καθαριότητα της πόλης, αποκλειστική υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του Δήμου!» τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον κεντρικό Δήμο.

Έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους

Έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επιδείξουν κατανόηση και να συνδράμουν, ώστε να μη γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.

"Η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι μιλάμε για περίπου 650 άτομα, το 75% του συνόλου των εργαζομένων της καθαριότητας. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν προβλήματα. Παρακαλώ τους δημότες να συνεργαστούν και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους όταν βλέπουν τους κάδους γεμάτους" δήλωσε ο κ.Ψαρράς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, καθημερινά στους δρόμους της πόλης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 420 τόνοι απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ανακυκλώσιμων υλικών.