Τραμπούκικη παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Με τραμπούκικο τρόπο παρενέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης με επικεφαλείς τους βουλευτές Αντώνη Γρέγο και Χρήστο Χατζησάββα, καθώς και με την συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος άνοιξαν πανό, πέταξαν φέϊγ βολάν και φώναζαν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική» με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Για αρκετά λεπτά υπήρξε ένταση ανάμεσα στους χρυσαυγίτες και σε δημοτικούς συμβούλους που τους ζητούσαν να αποχωρήσουν. Όπως τόνισαν αφορμή για τη διαμαρτυρία τους ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για να συζητηθεί το «Μακεδονικό». Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν.

Ανακοίνωση από τη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη"

Η Δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη" καταδικάζει απόλυτα με ανακοίνωση της "την φασιστική και τραμπούκικη εισβολή-παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασής του".

"Η "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη" επαναλαμβάνει την θέση της ότι παρόμοιες ενέργειες και κραυγές για δήθεν εθνικά υπερήφανη στάση στο θέμα ονομασίας της FYROM και η συνολική επανάληψη μιας αδιέξοδης και πολιτικά ύποπτης στάσης θα ήταν φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν τόσο εθνικά επικίνδυνη" τονίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: stokokkino.gr

Δείτε τα σχετικά βίντεο: