Τουρκία: Ενάμιση χρόνο μετά συνεχίζονται οι συλλήψεις

Δεν έχει τελειωμό η επιχείρηση «ξεκαθάρισμα» στην Τουρκία με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Μπορεί να έχει περάσεις ενάμισης χρόνος, όμως ο κρατικός μηχανισμός του Ταγίπ Ερντογάν ακόμη συλλαμβάνει υπόπτους.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα σε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση 60 πρώην αξιωματούχους ασφαλείας ως ύποπτους για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν για την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως μετάδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Aadolu, οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 108 πρώην αξιωματούχων ασφαλείας με την επιχείρηση να επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα Άγκυρα και να επεκτείνεται σε 30 επαρχίες.

Τα νούμερα των... επιδόσεων του Ερντογάν είναι εντυπωσιακά, καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματούχοι ασφαλείας, στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι επιχειρήσεις καταστολής έχουν προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το πραξικόπημα, είναι απαραίτητα εξαιτίας των απειλών για την ασφάλειά της που δέχεται η χώρα.

Πηγή: efsyn.gr