Τον Ιούνιο η συνέχεια της δίκης των δολοφόνων του Λουκμάν

Για τις 14 Ιουνίου 2018, διεκόπη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 29χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, με κατηγορούμενους τους Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μετανάστης είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια (17 Ιανουαρίου 2013), στα Πετράλωνα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε.

Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ κατηγορούνται και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι στην ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών διατυπώνει εγγράφως ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ρατσιστικό και συγκεκριμένα ότι η πράξη των δραστών «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ.».

Η δίκη διεκόπη σήμερα προκειμένου να παραστούν στη δίκη οι γονείς του θύματος, οι οποίοι ελπίζουν μέχρι τον Ιούνιο να καταφέρουν να ταξιδέψουν από το Πακιστάν στη χώρα μας, καθώς αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με τις βίζες τους.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, που ζητούν «την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων με ισόβια και όχι να πέσουν στα μαλακά οι ρατσιστές δολοφόνοι», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ.

Πηγή: efsyn.gr