Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου και του ημερολογίου του Κυριακάτικου σχολείου Μεταναστών 2018.

Η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Θεσσαλονίκης και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών σας καλούν το Σάββατο 9/12 και ώρα 19.30 στην βιβλιοπαρουση του "Από το BlackLivesMatter στη Μαύρη απελευθέρωση και στην παρουσίαση του ημερολογίου του Κυριακάτικου σχολείου Μεταναστών 2018 στην αίθουσα της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51 ), στον ημιόροφο.

Θα μιλήσουν οι: 

Γιώργος Τσιάκαλος (ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ)
Ιωάννα Γαϊτάνη (Κίνηση "Απέλαστε τον Ρατσισμό") 

Η δολοφονία αντιφασίστριας ακτιβίστριας στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ και ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών από επίθεση οργανωμένου φασίστα, που επιχειρήθηκε να εξισωθεί με τους «επικίνδυνους αντιφασίστες διαδηλωτές» από τον ακροδεξιό πλανητάρχη, ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων διεθνώς. Την ίδια στιγμή, για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε η άμεση σχέση της υπόδικης Χρυσής Αυγής με ναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ που συμμετείχε στην ακροδεξιά κινητοποίηση στο Φίνιξ. Αποδείχτηκε πως οι ιμπεριαλιστικοί τσαμπουκάδες της διακυβέρνησης Τραμπ ανά την υφήλιο, με αναθέρμανση ακόμα και της πιθανότητας θερμού πυρηνικού επεισοδίου με τη Β. Κορέα, πάνε παρέα με την έξαρση του ρατσισμού και του εθνικισμού με στόχο τον «εσωτερικό εχθρό»: τα κινήματα δικαιωμάτων και την Αριστερά. 
------------------------------------------------------------------------------------------
Το ημερολόγιο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών είναι εξαιρετικά χρήσιμο δώρο για τις γιορτές που εξασφαλίζει αρκετά από τα έξοδα του Σχολείου για την επόμενη χρονιά. Με εξαιρετικές φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την καθημερινότητα των προσφύγων, των μεταναστών και των ρομά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανάμεσά τους οι Δ. Ασπιώτης, Α. Καλοδούκας, Χ. Κατόπης, M.Λώλος, Γ. Μπεχράκης, Τ.Μπόλαρη, Χ. Παπαδόπουλος, Χ. Φέργκιουσον και M. Muheisen.Το ημερολόγιο κοσμούν επίσης σκίτσα γνωστών ελλήνων σκιτσογράφων, με επιλογή από τα καλύτερα του 2017 με σχετική θεματολογία. Ανάμεσα στους σκιτσογράφους που μας παραχώρησαν σκίτσα είναι οι Τ.Αναστασίου, Δ.Γεωργοπάλης, Π.Ζερβός, M. Koυντούρης, Π.Μαραγκός, Μ. Τζαμπούρα, Β.Χερουβείμ και Soloup. Το ημερολόγιο στοιχίζει 4 Ευρώ και διατίθεται από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (Άργους 145 – Κολωνός) τις Κυριακές (11 π.μ. – 8 μ.μ.) και από την Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” (Κλαζομενών 1-3, Πλ. Αττικής) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επικοινωνείστε μαζί μας στο 6974486368 ή στο kyriakatiko@yahoo.gr