Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ μέχρι και την Δευτέρα

Μέχρι και την Δευτέρα αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Δ. Τσερμενίδη καθώς, όπως είπε η Εθνική Τράπεζα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για τη δανειοδότηση του Οργανισμού έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Επειδή, συνέχισε, η τράπεζα δεν αναμένεται να συνεδριάσει εντός του Σαββατοκύριακου, η απόφαση των εργαζομένων είναι να συνεχιστεί η επίσχεση και την Δευτέρα εκτός αν αλλάξει κάποιο δεδομένο και καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. 
 
Η διοίκηση του Οργανισμού ζητάει επίσης από το αρμόδιο υπουργείο προείσπραξη της αντισταθμιστικής καταβολής του Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή του μισθού Απριλίου στους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες βρίσκεται στα ταμεία του Οργανισμού η κρατική επιχορήγηση για τον Μάιο, και όμως ο ΟΑΣΘ αδυνατεί να καταβάλει για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα η πόλη να βρίσκεται χωρίς λεωφορεία για 5η συνεχόμενη μέρα και το μαρτύριο της απουσίας οποιαδήποτε μέσου μεταφοράς δεν φαίνεται να τελειώνει καθώς το χειρόφρενο στα λεωφορεία δεν θα λυθεί ούτε το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: stokokkino.gr

Photo Credit: Konstantinos Tsakalidis/ SOOC