Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης

Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης και νοσηλεύεται στο «Αττικό» νοσοκομείο.

Τον κρατούμενο επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού οι γονείς του και εκπρόσωπος του υπ. Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να πειστεί να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας με τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Άλλωστε, όπως είναι προφανές, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ο κρατούμενος δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τίποτα.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

«Ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση.

Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται».

Πηγή: efsyn.gr