Σε αντιφασιστική περιφρούρηση καλούν καταλήψεις ενόψει νέου εθνικιστικού συλλαλητηρίου

Νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν ακροδεξιοί κύκλοι ενάντια με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό. Όπως έγινε και τις προηγούμενες μέρες υπάρχει σχετικό κάλεσμα στο facebook με το σύνθημα  «Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική- Ενάντια στο ξεπούλημα και στη βία διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας».

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή ακροδεξιοί σε πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης φώναζαν εμφυλιοπολεμικά και ρατσιστικά συνθήματα και εξαπέλυαν ύβρεις προς τους πολίτες της γειτονικής χώρας «Στα όπλα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια, Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ Σκοπιανέ» ήταν μερικά από αυτά ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε κρεμάλες. 

Την Δευτέρα η πλατεία της ΧΑΝΘ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν και πάλι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από την ΔΕΘ όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό. Και εκεί το σύνθημα «Αλήτες, προδότες πολιτικοί» κυριάρχησε σε μία σύγκρουση με την αστυνομία που κράτησε περίπου τρεις ώρες. 

Σήμερα ενάντια στην μισαλλοδοξία του εθνικισμού  συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε αντισυγκέντρωση  στις 17:00, στην Ολύμπου με Τοσίτσα (έξω από την κατάληψη Terra Incognita). «Την Τετάρτη 27 Ιούνη, μερίδα του εθνικού κορμού ονειρεύεται να προσεγγίσει αναίμακτα τη γειτονιά μας, για να σκορπίσει τη μισαλλοδοξία της. Με έρισμα το μακεδονικό ζήτημα, αριστεροπατριώτες του Άρδην καλούν για νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο. Επειδή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τις γειτονιές μας στο έλεος του κοινωνικού εκφασισμού. Επειδή αντιμαχόμαστε την στάση κάποιων που λειτουργούν το τελευταίο διάστημα ως πλάτη των φασιστών. Επειδή δεν έφτασε και δε θα φτάσει αυτή η στιγμή που οι γειτονιές μας θα γίνουν άβατο πεδίο. Και για χίλια επειδή ακόμα… Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει τα αντιφασιστικά-αντιεθνικά μπλόκα της Ολύμπου» αναφέρει η κατάληψη Terra Incognita.

Παράλληλα κάλεσμα για περιφρούρηση γειτονιάς έχει κάνει και η κατάληψη Mundo Nuevo.

«Το ίδιο εθνικιστικο-φασιστικό σινάφι θέλει να επισκεφτεί τη γειτονιά μας την Τετάρτη 27 Ιούνη με κείμενο που καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Εμείς καλούμε σε περιφρούρηση ολόκληρης της γειτονιάς στην οποία μένουμε, κινούμαστε πολιτικά και δομούμε τις κοινωνικές μας σχέσεις, υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χώρο από το δηλητήριο του φιδιού που επωάζεται στοργικά στις αγκάλες του ρατσιστικού πλήθους της πόλης του Άνθιμου και του παρακράτους.

Στήνουμε μπλόκο στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου και Τοσίτσα (Mundo Nuevo) στηρίζοντας και συμμετέχοντας την περιφρούρηση της γειτονιάς μας.

Οι βρυκόλακες του εθνικισμού να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

Ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, τους διακρατικούς ανταγωνισμούς και τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς καλούμε όλο τον κόσμο που δεν θέλει να επιτρέψει την ισχυροποίηση του εθνικιστικού/φασιστικού μπλοκ, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και τις οργανώσεις της, τις πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις και τα σωματεία να υποστηρίξουν έμπρακτα την περιφρούρηση στο Άνω Κέντρο» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.