Ρατσιστική συμπεριφορά ιερέα απέναντι σε άτομα με αναπηρία

Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρίες στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του  Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Λεπτοκαρυάς με την αιτιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» και γι’ αυτό «μπορεί να το φτύσουν». 

Το ρατσιστικό γεγονός κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδοί των έξι παιδιών αναφέροντας τα εξής: «Είμαστε σύνοδοι ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ στη Λεπτοκαρυα Πιερίας. Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαιθριας εκκλησίας που βρισκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυας. Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχώρησαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζομενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνησουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνησει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβανονται». 

Οι συνοδοί τονίζουν ότι ανέφεραν εξοργισμένοι το γεγονός στην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προνοιας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία  πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα. 

«Το ζητημα πήρε μεγάλη έκταση φτάνοντας μέχρι και τον Ταξιαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωση μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνωμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά» σημειώνουν επισημαίνοντας ότι η αναφορά αυτή έχει ως σκοπό την «αφύπνιση της συνείδησης και ενσυναίσθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!»