Ρατσιστική επίθεση εναντίον δύο συμμετεχόντων στο Thessaloniki Pride

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου δύο συμμετέχοντες στην Παρέλαση Υπερηφάνειας του Thessaloniki Pride. Ένας 30χρονος ημεδαπός και ένας 45χρονος αλλοδαπός που κατευθύνονταν προς τον Λευκό Πύργο έγιναν στόχος αγνώστων που τους επιτέθηκαν λεκτικά και τους έριξαν στη θάλασσα. 

Το λιμενικό και περαστικοί ανέσυραν τους δύο άνδρες οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αρχικά δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τα συγκεκριμένα άτομα που τους φώναξαν «Θα πεθάνετε εσείς και τα τσιράκια σας».

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας. Λίγο πριν το τέλος της πορείας έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων που, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να συνδέονται με ρατσιστική επίθεση. 

Το Thessaloniki Pride κορυφώθηκε το Σάββατο με την διαδήλωση χιλιάδων ατόμων που, με σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν», διεκδίκησαν μέτρα προστασίας που να επιτρέπουν στις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων να ζουν αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες οικογένειες.